Лікарі розповіли про вплив солі на чоловіче здоров'я

0
10
Лікарі розповіли про вплив солі на чоловіче здоров'я
Лікарі розповіли про шкоду солі в чоловічому раціоні

Сіль як тільки не називають - в тому числі «білою смертю» .в раціоні чоловіків сіль у великій кількості небажана.

Про це повідомляє ГолосUA з посиланням на блоги лікарів.

Деякі лікарі і фахівці стверджують, що кам'яна сіль людині зовсім не потрібна, достатньо клітинної солі, що міститься в овочах та інших продуктах. Ось тільки тварини не читали статті про шкоду солі і тому наполегливо шукають, де б полизати кам'яної солі.

Справа в тому, що натрій і хлор - найважливіші для живих організмів елементи, які беруть участь у роботі всієї системи. Без солі немає кислотно-лужного та водного балансу, вона потрібна для нервових клітин і м'язової тканини. Але - досить невеликої кількості.

Надлишок же солі дає багато негативних наслідків для здоров'я, зокрема, чоловіків.

Приховані набряки

Надлишок солі загрожує порушенням водного балансу. Справа в тому, що 1 г натрію в змозі утримати в тканинах організму близько 200 мл води. Склянка води. І ця склянка непомітна зовні, її не визначать лікарі при обмацуванні хворого - а людині недобре.

Справа в тому, що крім видимих ​​набряків (вони з'являються вже на важких стадіях різних захворювань - набрякають ноги, руки, обличчя) є ще набряки приховані. Рідина, що накопичується в тканинах, може давати разюче збільшення ваги, до 300 г на добу.

Це збільшує навантаження на всі внутрішні органи.

Ожиріння

Ми традиційно вважаємо, що повнота з'являється від солодкого і мучного. Нічого подібного, сіль бере участь у формуванні надмірної ваги дуже активно.

Вага у любителів солоної їжі збільшується не тільки внаслідок прихованих набряків, але і через те, що NaCl заважає жирам розщеплюватися, і вони спокійнісінько відкладаються під шкірою і на внутрішніх органах.

Остеопороз

Нирки прагнуть відновити рівновагу в організмі і виводять надлишковий натрій з сечею (нагадаємо: 1 г натрію - 1 склянка зайвої води в тканинах).

У цьому біохімічному процесі бере участь і кальцій, який нирки виводять разом з натрієм. В результаті вимивання кальцію кістки стають крихкими, розвивається остеопороз.

Камені в нирках

При фільтрації сечі в нирках з метою виведення зайвого натрію в цьому органі спочатку виникає мінеральний осад (який ми називаємо піском), а потім формуються камені.

Розм'якшення стінок судин

Велика кількість солі призводить до втрати еластичності кровоносних судин, внутрішня поверхня їх стінок стає пухкою.

До такої поверхні легко «чіпляються» кров'яні згустки - тромби, і шкідливий холестерин, що перетворюється в атеросклеротичні бляшки.

Гіперацидні виразки і гастрит

Чим більше в їжі солі, тим більше в шлунку соляної кислоти. Чим вища кислотність, тим ймовірніше руйнування слизової шлунка і кишечника. Так і з'являються гастрит, виразки шлунка і 12-палої кишки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні