«Волинь» та Сачко: чи відбудеться одночасне повернення до еліти?

1
«Волинь» та Сачко: чи відбудеться одночасне повернення до еліти?
Луцька «Волинь» потроху забуває смак українського елітного футболу – залишивши Прем’єр-лігу в сезоні 2016/17, волиняни вже здійснили три невдалі спроби повернутися до числа найкращих.

Два останні сезони в Першій лізі і їх підсумки виявилися особливо прикрими для фанатів «Волині». В кампанії 2018/19 років «Хрестоносці» посіли третє місце і через штрафні санкції з боку ФІФА та ФФУ, що як передає Betonmobile.ru, були накладені через борги клубу перед колишніми гравцями, «волиняни» не зуміли увійти до двійки команд, що підвищуються у класі. Минулого сезону «Волинь» довго була середі лідерів, але після коронавірусного карантину та втрати ігрового тонусу луцька команда зрештою зуміла стати лише п’ятою – а цього для повернення в УПЛ було замало.

І от перед новим сезоном керівництво луцького клубу вирішило піти на кардинальні міри та зробити ставку на нового тренера. З Андрієм Тлумаком, який очолював команду з 2018 року, було вирішено попрощатися, а на його місце прийшов Василь Сачко – людина для «Волині» не чужа. Граючи на позиції нападника за «Хрестоносців» у період з 2001 по 2006 рік, Сачко двічі визнавався найкращим гравцем команди голосуванням вболівальників клубу (в 2004 та 2005 роках). А у 2005 році Сачко видав найрезультативніший сезон за «Волинь» у Вищій лізі та забив 13 голів, посівши друге місце у списку бомбардирів елітного дивізіону.


Прогноз на футбол
давати завжди нелегко, проте прогнозуючи спільний проект «Волині» та Василя Сачка, успіх здається дуже ймовірним для цього тандему. І справа не лише в тому, що тренер – не чужа людина для луцького клубу, якій не потрібно буде багато часу на адаптацію, але ще і в успішності Сачка як фахівця в українському футболі.

Разом з полтавською «Ворсклою» Сачко досягав бронзових нагород в УПЛ сезону 2017/18 – сильнішим за полтавців тоді стали лише вітчизняні гранди – «Шахтар» та «Динамо». Також Сачко і його команда гідно представляли країну на європейській арені. Звісно, успіхи одного клубу тренер не передає на інші місця своєї роботи автоматично, але вже після старту сезону для волинян очевидно, що Сачко починає досягати певних успіхів у своїй діяльності. І в першу чергу, це надійність оборонних дій.

Незважаючи на те, що Василь Вікторович був нападником у роки своєї кар’єри гравця, його тренерський стиль більше акцентований саме на надійність захисту. І для «Волині», оборона якої була стабільно слабким місцем в останні роки, така тренерська знахідка дуже актуальна. Так, можливо, для вибагливих фанатів стиль гри луцького колективу не видасться надто привабливим, але головне – досягати результату. І у Сачка це починає виходити – останні два матчі в сезоні команді зіграла «на нуль». І це після шести поспіль поєдинків, у яких «Хрестоносці» пропускали голи.

Сачко мотивований не менше за клуб, в який він повернувся працювати. Тренер також дуже скучив за елітним українським футбольним дивізіоном, і вже за підсумками цієї кампанії команда та тренер разом спробують задовольнити свої амбіції. А також амбіції луцьких вболівальників, які вже почали забувати, як це – бути серед кращих в країні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо будуть інвестиційні надходження до ФК "Волинь" та якісний відбір талановитих і професійних футболістів в колектив - то наш рідний футбольний клуб буде у сезоні 2022/2023 грати у Прем'єр Лізі України. У цьому сезоні 2020/2021 ФК "Волинь" ще зовсім розбалансована не зіграна, толку поки немає ніякого. А ось вже у наступному сезоні 2021/2022 повинна заграти, ось тоді з В.Сачко запитають по повній.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні