Учені дослідили, що стимулює розвиток мозку у дітей

0
-2
Учені дослідили, що стимулює розвиток мозку у дітей
Певні ділянки мозку в підлітковому віці розвиваються швидше у людей, які в ранньому дитинстві пережили стрес.

Стрес, викликаний хворобою або, наприклад, розлученням батьків стимулює розвиток префронтальної кори головного мозку в підлітковому віці. До таких висновків прийшли голландські вчені, повідомляє changeua.

Дослідники з університету Радбуда двадцять років присвятили вивченню розвитку і поведінки майже 130 дітей з їх дитинства. Вони оцінювали те, як взаємодіють діти зі своїми батьками і однолітками, а також аналізували мозок за допомогою магнітно-резонансної томографії.

В ході досліджень вдалося встановити, що стрес сприяє розвитку деяких відділів головного мозку в підлітковому віці. Вчені вважають, що це еволюційний процес. У давні часи люди прагнули подорослішати раніше для видобутку їжі і відтворення потомства.

Втім, є і зворотна сторона дивного відкриття. На думку дослідників, раніше дорослі діти можуть менш ефективно і не так швидко як однолітки соціалізуватися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні