Золоту античну прикрасу знайшли між плитами громадської лазні. ФОТО

0
1
Золоту античну прикрасу знайшли між плитами громадської лазні. ФОТО
Археологи знайшли античну золоту сережку під час розкопок у болгарському селищі Дебелт. Вона ідентична прикрасам, зображеним на жіночих фаюмських погребальних портретах.



Знахідку побачили в щілині між плитами приміщення, що в римські часи служило громадськими лазнями міста Деульт - колонії ветеранів VIII легіону Октавіана Августа, передає Урядовий кур'єр.

Припускають, що загубити сережку могла багата городянка, яка перевдягалася або ж її рабиня, поки господиня проводила час із подругами.

В основі сережки круглий золотий щиток, заповнений білою скляною пастою. До нього кріпиться золота стрічка з 3-ма петлями, з кожної із яких виходить золотий шнурок зі скляними кульками на кінці. Самі кульки зроблені у вигляді перлин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні