Каліфорнія у вогні: Лісові пожежі знищують усе навкруги

0
-10
Каліфорнія у вогні: Лісові пожежі знищують усе навкруги
На півдні Каліфоронії продовжують лютувати лістові пожежі – через стихійне лихо вже евакуювали понад 100 тис. осіб

Повідомляє Депо.

Полум’я спалахнуло у понеділок 26 жовтня на півдні Лос-Анджелеса, неподалік міста Сілверадо. А вже опівдні цього дня згоріло 2 915 га лісів – площа поширення за кілька годин збільшилася у чотири рази. В середині дня вогонь спалахнув у ще одній локації - близько міста Йорда-Лінда. Наразі пожежі охопили близько 6 тис. га.

Наразі у штаті близько 5 тисяч пожежників всіляко намагаються загасити лісові пожежі, які вирують у Каліфорнії протягом останніх кількох місяців.

Цьогорічні лісові пожежі - найнебезпечніші за останні 18 років. На цей день вже відомо про понад 30 загиблих. Тисячі людей були вимушені залишити свої домівки.

Численні дослідження пов'язують великі лісові пожежі в Америці зі зміною клімату. Через потепління впала вологість, дерева та інші рослини засохли, тому вогонь охопив такі великі ділянки лісу.

Справжнього каліфорнійського вина в цьому сезоні не буде, попередили виробники. Отруйний дим від пожеж у Каліфорнії безнадійно зіпсував смак винограду врожаю-2020.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні