--> Стало відомо, коли в Криму зникнуть озера. ВІДЕО. | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо, коли в Криму зникнуть озера. ВІДЕО.

1
32
Стало відомо, коли в Криму зникнуть озера. ВІДЕО.
Журналістам вдалося підрахувати, що з 2014 року на півострові практично зникли вже 10 водойм. Про це інформують Надзвичайні Новини.

Зокрема, пересохло озеро Велике неподалік Коктебеля. Раніше там водилося багато риби, що приваблювало різні види птахів. Тепер же замість води потріскана земля. Також пересохло гірське озеро в районі Великої Ялти.

Еколог Маргарита Литвиненко розповіла, що озеро висохло через нестачу опадів. Воно могло брати воду з підземних джерел, але вони вичерпалися. За її словами, причина цього - масове буріння свердловин в даному районі.

Крім того, в Криму зникло озеро Богайли в Сакському районі Криму. Засохло і знамените рожеве озеро Сасик-Сиваш, розташоване між Євпаторією і Саками. Кримські екологи кажуть, що це сталося через видобуток піску.

Обміліло і озеро Кизил-Яр, що поруч з Євпаторією. Унікальність озера була в тому, що його глибокі води були солоні, а на поверхні прісна вода.

Директора Українського інституту водних проблем і меліорації Михайло Яцюк пояснив, що озера висихають через опади, яких стало дуже мало, а температура зростає і відбувається випаровування.

Експерти також вважають, що ситуація в Криму буде тільки погіршуватися. Півострів може втратити й інші озера, якщо не вжити заходів. Якщо за рік висихає 10 озер, то вже через 30 років їх не буде зовсім.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
32

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не треба тут всім розказувати, що винна одна тільки Росія, яка зараз заграбастала Крим. Я особисто починаючи з 1980 року та до тої пори, коли Крим був ще у складі України їздив через рік два у той самий Крим відпочивати. І скажу вам чесно, кожного разу коли перебував там 10-15 днів, то добряче на своїй шкурі відчував нестачу як питної води так і води для того, щоб було після солі та піску помитися. Пам'ятаю, як постійно приходили після пляжу і сиділи дві або три години мучились після морської солі на тілі та чекали, коли дадуть воду. А ви пишите тут всіляку єрунду: води на півострові як не було раніше, так немає її і зараз.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні