У ВООЗ попореджають про критичний етап коронавірусу

0
-7
У ВООЗ попореджають про критичний етап коронавірусу
Зараз світ переживає критичний етап пандемії коронавірусу.

В найближчі кілька місяців ситуація буде важкою, заявила представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Меліта Вуйнович.

"У глобальному зрізі ми знаходимося на критичному етапі пандемії, особливо в Північній півкулі. Наступні кілька місяців будуть дуже важкими, і деякі країни перебувають у важкому становищі. Захворюваність на Covid-19 продовжує прискорюватися, в той час як кількість нових випадків смерті останнім часом залишалася відносно стабільною", - сказала Вуйнович.

За її словами, в квітні-червні число заражень почало знижуватися через суворий карантин, проте "вірус нікуди не дівся" і, коли жорсткі обмеження знімають, захворюваність зростає. ВООЗ закликає всі країни вжити заходів, щоб запобігти новим смертям, а також підтримувати сили охорони здоров'я.

Вуйнович вважає, що розслабленість, втрата пильності і відсутність дезінфекції кожен раз будуть приводити до нових спалахів коронавірусу. Розвиток пандемії визначається вжитими заходами і поведінкою кожної людини.

"Вірус залишається і живе серед нас. Як тільки ми в силу різних причин розслабляємося, забуваємо про дотримання базових правил, таких як дезінфекція рук, респіраторний етикет, носіння маски, вірус знову набирає свою силу. Ми всі втомилися від вірусу і обмежень, але він не втомився", - пояснила Вуйнович.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні