--> Камера зі штучним інтелектом увесь матч плутала футбольний м'яч із лисиною судді. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Камера зі штучним інтелектом увесь матч плутала футбольний м'яч із лисиною судді. ВІДЕО

0
9
Камера зі штучним інтелектом увесь матч плутала футбольний м'яч із лисиною судді. ВІДЕО
Дослідники AI (штучного інтелекту) іноді називають технологію машинного навчання "крихкою". Під цим вони мають на увазі, що штучному інтелекту не вистачає людського розуміння складнощів реального світу, в результаті чого системи АІ іноді ламаються швидко і несподівано, пише znaj.ua.

Однак для більш практичної ілюстрації того, що означає "крихкість", просто варто побачити випадок з AI оператором камери, продемонстрований шотландською футбольною командою Inverness Caledonian Thistle FC.

Коли через пандемію фанати перестали відвідувати матчі, клуб оголосив, що буде транслювати свої ігри в прямому ефірі, використовуючи автоматичну систему камери з "вбудованим штучним інтелектом і технологією відстеження м'яча", щоб люди завжди могли бачити те, що відбувається на полі в епіцентрі подій.

Але під час нещодавньої прямої трансляції матчів оператор камери AI неодноразово (і з великим ефектом) плутав лисину лінійного судді з самим футбольним м'ячем.

У відео нижче з чудовим звуковим супроводом ви можете побачити кінцевий результат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні