Півднем Атлантики дрейфує айсберг завбільшки з половину Закарпаття

0
3
Півднем Атлантики дрейфує айсберг завбільшки з половину Закарпаття
Величезний антарктичний айсберг розміром практично з половину Закарпатської області дрейфує півднем Атлантичного океану. Зараз за 500 км від британської групи островів Південна Джорджія.

Влада островів боїться, що може завдати шкоди економіці території та її дикій природі, перешкодити морському сполученню. Айсберг A-68A відколовся від шельфового антарктичного льодовика Ларсена C в липні 2017-го. Зараз завдовжки 150 км і завширшки 48 км. За 3 роки дрейфував на 1400 км на північ через район, відомий як "алея айсбергів". Про це пише британська The Guardian.

"Це величезний айсберг. Найбільший на півдні Світового океану. Айсберг наразі рухається за прогнозованим маршрутом. Але його остаточну долю передбачити важко. Погодні умови на півдні Атлантики, течії і форма крижини ускладнюють прогнози", - сказала докторка Сью Кук із Австралійської антарктичної програми.

Гігантська плавуча крижана товщиною біля 200 м може розвалитися на частини чи сісти на мілину. Айсберг може дрейфувати ще до 10 років. Це матиме велике значення для місцевої екосистеми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні