Карантинні обмеження вплинули на кількість мертвонароджених немовлят

0
-1
Карантинні обмеження вплинули на кількість мертвонароджених немовлят
Через пандемію вагітні частіше зволікають зі зверненням до лікаря. У результаті кількість мертвонароджених збільшилася вдвічі.

Відділ розслідувань безпеки охорони здоров'я Великобританії розслідує справи 40 мертвонароджених, які з'явилися з квітня по червень 2020 року. За той же період минулого року зафіксовано 24 таких випадки, повідомляє HSJ.

"Одне з найбільших занепокоєнь полягає в тому, чи ці наслідки не сталися через локдаун і обмеження в пересуванні, які були спрямовані на охорону здоров'я. Зараз ми розглядаємо, чи шукали жінки медичної допомоги у цей час, вплив на це локдауна, вплив невизначеності щодо того, чи були вагітні жінки у групі ризику на початку пандемії, як це було під час спалаху грипу", – пояснює Луїза Пейдж, директорка відділу розслідувань безпеки охорони здоров'я.

На першому етапі пандемії зменшилось число вагітних, які зверталися по невідкладну допомогу. Гінекологи вважають, що це говорить про те, що жінки могли "затягувати" із пошуком допомоги через страх заразитися Covid-19 у лікарнях.

Директор Королівської колегії акушерів і гінекологів доктор Едвард Моріс закликає жінок, занепокоєних станом свого здоров'я чи здоров'ям дитини негайно звертатися за медичною допомогою до акушерів чи у лікарню.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні