Вчені створили укол для схуднення

0
-3
Вчені створили укол для схуднення
Американські вчені створили антитіло, однократна ін'єкція якого допомагає прискорити метаболізм і знизити вагу.

Результати їх дослідження опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, пише Курс України.

Експериментальне антитіло тривалої дії BFKB8488A імітує дію гормону, який відповідає за обмін речовин, витрату енергії і харчову поведінку. У дослідженні вчених взяли участь 60 осіб з надмірною вагою або ожирінням. Їх поділили на дві групи: одній давали справжній препарат, іншій - плацебо.

З'ясувалося, що однократна ін'єкція антитіла дала ефект тривалістю в 60 днів. Дослідники зафіксували у випробовуваних, які отримували справжній препарат, зниження ваги на 1,2 кілограма в порівнянні з 0,28 кілограмів у групі плацебо.

Учасники брали калорійно збалансовану їжу, при цьому вони відзначили відторгнення солодкої їжі, а через тиждень після введення препарату впало споживання вуглеводів. Клінічні випробування антитіла будуть тривати, однак вже зараз вчені відзначають його здатність боротися з метаболічною дисфункцією у людей з ожирінням, а також коригувати їхню харчову поведінку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні