Ціна української землі збільшиться вп'ятеро

1
5
Ціна української землі збільшиться вп'ятеро
Під час презентації аудиту економіки прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що відкриття ринку землі призведе до 5-кратного зростання вартості земельних ділянок. Про це інформує Газета.юа.

ВВП України за 10 років отримає до $85 млрд від запуску ринку. 29 років вільне розпорядження землею було обмежено, її цінність була занижена в рази. За цей час у держави зникло понад 5 млн га землі, передає Obozrevatel.

Прем'єр-міністр зазначив, що розвиток інвестицій у сільське господарство сповільнився на десятиліття, а частково і зовсім зупинився. Нереалізований потенціал України з використання водних ресурсів оцінюється у $12 млрд, а лісових – у $40 млрд.

За його словами, зміна орієнтирів з експорту сировини на виробництво власної продукції дасть країні, як мінімум, $40 млрд за 10 років. Україна повинна розширювати площі лісів і використовувати деревину переважно для розвитку власного меблевого виробництва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Зникло п'ять мільонів га землі"-це що вода що випарувалася? А контролюючі органи що робили, хтось оті гектари "заникав".Треба просто добре пошукати, особливо серед багатіїв!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні