Українська актриса вперше номінована на "європейський Оскар"

0
-2
Українська актриса вперше номінована на "європейський Оскар"
Першою номінанткою від України стала непрофесійна актриса з кінопроекту DAU Наталія Бережна.

Пише Кореспондент.

Актриса Наталія Бережна, яка виконала головну роль у фільмі DAU. Наташа режисерів Іллі Хржановського і Катерини Ертель, номінована на премію Європейської кіноакадемії як найкраща актриса 2020 року. Відповідна інформація міститься на офіційному сайті The European film awards.

Разом з Бережною на премію претендують Енні Даль Торп (картина Чартер), Андреа Брайн Говіг (Надія), Марта Ніето (Мати), Ніна Хосс (Моя молодша сестра) і Паула Бір (Ундіна).

За переможців проголосують понад 3800 членів кіноакадемії. Результати голосування будуть оголошені в серії віртуальних заходів з 8 по 12 грудня.

Бережна стала першою українською актрисою, яку номінували на цю премію.

Наталія Бережна - непрофесійна актриса, учасниця кінопроекту DAU.

Життя всесвіту DAU розгортається у вигаданому науково-дослідному інституті в Москві в 1930-1960-і роки. За сюжетом фільму "DAU. Наташа" його головна героїня - завідуюча інститутською їдальнею в 1952 році. Вона вступає у стосунки з іноземним вченим і потрапляє на допит до слідчого держбезпеки.

Премія Європейської кіноакадемії (European Film Awards) присуджується щорічно з 1988 року картинам виключно європейського кіновиробництва. Тому премія отримала неофіційну назву "європейський Оскар". Серед актрис-лауреаток - Жюльєт Бінош, Емілі Вотсон, Ізабель Юппер, Бьорк, Маріон Котійяр, Пенелопа Крус, Тільда ​​Суїнтон, Гелен Міррен та інші.

Раніше повідомлялося, що фільм DAU. Наташа в 2020 році номінувався на Золотого ведмедя Берлінського кінофестивалю, а оператор фільму Юрген Юргес отримав приз Срібний ведмідь за видатні художні досягнення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні