--> Яким має бути прожитковий мінімум | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яким має бути прожитковий мінімум

1
4
Яким має бути прожитковий мінімум
У наступному році в Україні планують двічі перерахувати прожитковий мінімум. Однак, різких підвищень в бюджет не заклали.

Експерти зазначають, що цей показник не пов'язаний із реальною вартістю життя, а слугує орієнтиром для розрахунку соціальних виплат, повідомляє Obozrevatel.

1 грудня прожитковий мінімум підвищать до 2189 грн. Потім цей розмір "заморозять" до липня. Водночас не будуть зростати й мінімальні пенсії, зарплати частини бюджетників.

Нині українська пенсія може становити від 1712 до 17 120 грн. З 1 липня цей діапазон збільшиться до 1854 і 18 540 грн, з 1 грудня – 1934 і 19 340 грн.

Розмір субсидії теж зміниться. Її розраховують за такою схемою: середньомісячний дохід одного члена сім'ї ділять на два прожиткових мінімуми, множать на 15% і на загальний дохід сім'ї. Отримана сума – обов'язковий платіж за комуналку, а решту повинна покрити субсидія.

За пенсіями і субсидіями зростуть податки. Для першої групи платників єдиного податку ставка встановлюється в межах 10% прожиткового мінімуму. Зокрема, до 1 липня мінімалка для працездатної особи становитиме 2270 грн, а ставка – 227 грн. Після 1 липня прожитковий мінімум – 2379 грн, а ставка – 237,9 грн.

Проти такої ініціативи виступили в Рахунковій палаті. Там зазначили, що фактичний розмір мінімалки – 3763 грн. Це в 1,6 раза перевищує розмір, який визначено урядом на грудень цього року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Допоки наші при владі,вам гої достатньо того,що вам дають і отримуєте.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні