Іноземна мова стала для студентів перепоною для вступу до магістратури

0
-2
Іноземна мова стала для студентів перепоною для вступу до магістратури
Попит на навчання в магістратурі серед українських студентів 2020 року знизився.

Причина - необхідність здавати єдиний вступний іспит з іноземної мови, заявила директор Навчально-методичного центру "Укоопосвіта" (система COOP Україна) Лідія Войнаш.

Вона стверджує, що 2020-го для отримання ступенів молодшого бакалавра, бакалавра і магістра з усіх спеціальностей і форм отримання освіти до вузів освітньої системи COOP Україна (5 закладів по всій країні), зараховано 2939 осіб. Це на 2,4% менше, порівняно з минулим роком. Студенти не хочуть отримувати вищий рівень освіти. Цю тенденцію вона пов'язує зі змінами умов вступу до магістратури.

"Раніше єдиний вступний іспит з іноземної мови стосувався окремих спеціальностей, тепер – переважної більшості. Наступного року, за проєктом умов прийому, на всі спеціальності буде єдиний вступний іспит. Тому зменшується й кількість охочих навчатися в магістратурі", - сказала директор Навчально-методичного центру "Укоопосвіта".

Попри це й інші негативні чинники, зокрема, відсутність державного замовлення на підготовку фахівців у кооперативних навчальних закладах, відсутність фінансування загальноосвітньої підготовки за рахунок освітньої субвенції, зменшення кількості випускників шкіл, низька платоспроможність населення і пандемія, кооперативні навчальні заклади успішно провели вступну кампанію.

"На початок листопада на навчання за всіма спеціальностями, освітніми та освітньо-професійними рівнями, формами отримання освіти зараховано 6686 осіб. Це на 7,5% більше, ніж торік. Це без урахування того, що досі триває прийом студентів на заочну форму", - повідомила Войнаш.

Водночас, порівняно з минулим роком, збільшився набір студентів-бакалаврів за спеціальностями економіка, менеджмент, філологія, туризм, готельно-ресторанна справа, маркетинг.

До освітньої системи COOP Україна входять Полтавський університет економіки та торгівлі, Львівський торгово-економічний університет, Вінницький кооперативний і Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститути, а також 20 коледжів по всій країні. Всі установи забезпечують безперервну систему підготовки та підвищення кваліфікації фахівців для споживчої кооперації та різних галузей економіки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні