Європейське космічне агентство запустить шість супутників для контролю змін клімату

0
3
Європейське космічне агентство запустить шість супутників для контролю змін клімату
Європейське космічне агентство запланувало серію запусків супутників "Senteniel" для мережі спостереження за змінами клімату Copernicus.

Інформує Суспільне.

ESA вже підписало низку контрактів на виробництво супутників "Senteniel" (Вартовий), які будуть здатні збирати та обробляти різноманітну інформацію про стан земного клімату – від ступеня танення арктичних та антарктичних льодових покровів до стану виснаження ґрунтів у посушливих регіонах.

За оцінками експертів, мережа супутників програми Copernicus стане найбільшим в історії проєктом моніторингу клімату Землі.

Програма Copernicus ділитиметься на три окремі проєкти:

CHIME (Copernicus Hyperspectral Imaging Mission for the Environment): програма фотографування Землі у різноманітних спектрах. Головним підрядником проєкту є французька корпорація Thales Alenia Space (TAS). Бюджет проєкту – 455 мільйонів євро;
LSTM (Land Surface Temperature Monitoring): Система вимірювання температури землі, головним завданням якої стане прогнозування посухи. Підрядник –Airbus Spain. Бюджет – 380 мільйонів євро;
CIMR (Copernicus Imaging Microwave Radiometer): Програма радіо та мікрохвильового моніторингу температури морів, складу води та стану льодового покрову. Підрядник – Thales Alenia Space Italy, бюджет – 458 мільйонів євро.

Всього в межах програми планується запуск шести супутників "Senteniel" протягом наступних 10 років.

Що відомо

Американська компанія SpaceX Ілона Маска виведе на орбіту супутник GPS третього покоління Космічних сил США зі штату Флорида.
Китай відправив на орбіту перший у світі тестовий супутник мережі 6G, яку почали розробляти майже рік тому. Він має перевірити роботу експериментальної технології.
Державне космічне агентство України приєдналося до угоди у межах програми NASA "Артеміда" щодо принципів дослідження Місяця, Марсу, комет та астероїдів в мирних цілях.
Теги: Супутники
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні