«Укравтодор» не хоче відповідати за якість доріг з шлаків

1
-6
«Укравтодор» не хоче відповідати за якість доріг з шлаків
В «Укравтодорі» вирішили відхреститися від продукції, яку випускає компанія «Нові технології дорожнього будівництва». Йдеться про використання металургійного шлаку у якості основи при будівництві доріг, а пікантний момент полягає в тому, що підприємство створене безпосередньо держагентством «Укравтодор».

Пише Перший діловий.

Зокрема, очільник «Укравтодору» Олександр Кубраков заявив про те, що документи, які підтверджують технології, механізми виробництва та інші моменти, відсутні в загальному доступі. Тим часом у вересневому звіті було зазначено, що компанія вже використала понад 100 тис. кубометрів металургійного шлаку.

Таким чином, «Укравтодор» не хоче брати на себе відповідальність за будівництво, а найголовніше за якість доріг, в яких застосовується шлакоблок.

Окремо стоїть питання екології: в «Укравтодорі» не можуть дати чіткої відповіді на питання, наскільки безпечно застосовувати такі відходи металургійної промисловості для будівництва українських доріг.

Раніше повідомлялося, що «Укравтодор» вводить систему якості дорожнього полотна. У Держагентстві нагадали, що вже в поточному році в дорожній службі апробували новий контроль якості доріг, які будує і ремонтує «Укравтодор». Зокрема, саме в поточному році вперше українські дорожники залучали незалежний технічний нагляд на об’єкти «Великого будівництва».

Також ми писали й про те, що «Укравтодор» провернув оборудку на 100 млн гривень. Загалом йдеться про ремонт дороги Василівка-Бердянськ, який підрядник повинен закінчити до кінця цього року. Втім, згідно з даними, сторони не оприлюднили вартість будівельних матеріалів, яка зазвичай становить 80% від загальної вартості ремонту. І поставили прозорість угоди під сумнів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Европі дороги роблять з перероблених автошин
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні