--> Четверо українок потрапили до книги про світову історію фотографії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Четверо українок потрапили до книги про світову історію фотографії

0
-4
Четверо українок потрапили до книги про світову історію фотографії
Як пише видання Your Art, французьке видавництво Editions Textuel включило українок Софію Яблонську-Уден, Параску Плитку-Горицвіт, Ірину Пап та Риту Островську у книжку про фотографок, які зробили вагомий внесок у розвиток індустрії.

Збірник має назву Une Histoire Mondiale Des Femmes Photographes («Світова історія фотографок»). Авторки видання: Люсі Лебарт та Марі Роберт.

До книжки увійшли понад 450 зображень, які хронологічно представляють розвиток медіа від зародження до початку XXI століття.

«Жінок часто стирають з контексту історії: незалежні митці ніколи не припиняли документувати, ставити під сумнів і перетворювати світ, демонструючи, що камера може бути фантастичним інструментом для звільнення», – йдеться в описі видання.

Статті про українок написали письменниця Оксана Забужко, засновниця Odesa Photo Days Festival Катерина Радченко, кураторка і арткритикиня Катерина Філюк, а також журналістка і президентка українсько-французької культурної асоціації Amuse A Muse Наталія Гузенко-Будьє.

Нагадаємо, у США українки Дарія Шаповалова і Наталія Моденова створили стартап Dress X і продають одяг, що наявний лише в електронному вигляді.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні