Зменшився попит на навчання в магістратурі через обов’язковий іспит з іноземної мови

0
28
Зменшився попит на навчання в магістратурі через обов’язковий іспит з іноземної мови
У 2020 році зменшився попит на навчання в магістратурі. А все через те, що в Україні запровадили для вступу після бакалаврату обов’язковий іспит з іноземної мови. Про це пише 24 канал.

Так, цього року на магістратуру було зараховано майже три тисячі вступників, а це на 2,4 % менше, ніж у 2019 році. Дані з 5 вишів розповіла директорка Навчально-методичного центру "Укоопосвіта" Лідія Войнаш виданню "Укрінформ".

Вона вважає, що це пов`язано з запровадженням обов`язкового єдиного вступного іспиту з іноземної мови.

"Раніше цей іспит стосувався окремих спеціальностей, а тепер він на переважній більшості, а наступного року він буде на всі спеціальності єдиним вступним іспитом. Тому зменшується й кількість бажаючих вступати до магістратури", – сказала Войнаш.

Але, за її словами, на деякі спеціальності попит навіть збільшився. Це зокрема:

економіка;
менеджмент;
філологія;
туризм;
готельно-ресторанна справа;
маркетинг.

Зазначимо, що дані взято з 5 вишів, які входять до освітньої системи COOP Україна: Полтавський університет економіки та торгівлі, Львівський торгово-економічний університет, Вінницький кооперативний і Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститути, а також 20 коледжів по всій країні.

Цікаво, що реєстрація вступників у 2021 році для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови та єдиного фахового вступного випробування розпочинається 11 травня та закінчується 3 червня. Для абітурієнтів, які вступають на основі вступних іспитів прийом заяв та документів розпочинається 22 червня i закінчується 25 червня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
28

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні