Українцям перерахують норматив за газ. Хто буде платити в рази більше?

1
-2
Українцям перерахують норматив за газ. Хто буде платити в рази більше?
В Україні тих споживачів, які відмовляться від установки газових лічильників, переведуть на нові норми споживання газу. Внаслідок суми в платіжках можуть вирости в кілька разів.

Про це пише OBOZREVATEL.

Наприклад, якщо зараз з газовою плитою в квартирі, де прописано 4 людини, потрібно платити за 13,12 кубометра газу (з розрахунку за нормативом 3,28 кубометра на людину), то вже з нового року оплачувати доведеться 39,2 кубометра (9,8 куба на людину). Сума в платіжці може вирости приблизно з 115,5 до 156,8 грн. Якщо є тільки газова плита, але водночас немає гарячого водопостачання, то суми в платіжках можуть вирости з 189,7 до 644,1 грн.

Як переглянуть нормативи (з розрахунку на одну прописану людину):

– тільки плита – із 3,28 до 9,8 кубометра;

– тільки плита, але немає центрального гарячого водопостачання – із 5,39 до 18,3 кубометра;

– плита і газовий водонагрівач – із 10,49 до 23,6 кубометра.

Журніласти обдзвонили кількох постачальників газу в різних областях України. Як виявилося, далеко не всі оператори розповідають про те, що збираються перерахувати нормативи споживання тим, хто не встановив лічильник. Одні чекають офіційної відмови, інші ж задовольняються письмовим попередженням (його можуть залишити в поштовій скриньці).

«Ми вже переводимо на граничний обсяг споживання тих, хто відмовляється від встановлення лічильника. Це не обов’язково має бути письмова відмова», – розповіли в «Київоблгаз».

На сайті «Миколаївгазу» розмістили звернення комерційного директора, в якому говориться: якщо відмовилися від лічильника, значить, намагалися обдурити компанію: витрачати більше блакитного палива, ніж передбачено нормативом, а платити менше.

«Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, у разі відмови від встановлення лічильника газу за кошти компанії, вони будуть переведені на граничні норми споживання – із 10,5 куб. м до 23,6 куб. м на одну людину», – цитує комерційного директора «Миколаївгаз» Сергія Щербакова пресслужба компанії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Журніласти ,це хто)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні