Скільки потрібно витратити на підготовку авто до зими

0
1
Скільки потрібно витратити на підготовку авто до зими
Придбати одну шину можна в середньому за 1 500 грн. Варіантів купити вживаний комплект у 7 разів більше, ніж новий.

"Двірники" на зиму коштують 250 грн, а нове мастило — 400 грн, йдеться у огляді цін від OLX.

Перед зимою радять перевірити систему охолодження на наявність механічних пошкоджень та проконтролювати рівень антифризу. Якщо його потрібно купити, в середньому пляшка рідини коштує 300 грн, повідомляють експерти.

"Двигун теж потребує перевірки та підготовки. Для впевненості у його справній роботі під час холодів можуть знадобитися саморобні утеплювачі та ковдри для двигуна. Бажано підібрати мастило потрібної в'язкості — взимку краще зупинятися на меншій. Восени воно коштувало у середньому за 400 грн за пляшку", - кажуть аналітики.

Радять перевірити паливну систему, аби уникнути утворення конденсату. У зимовий період для профілактики наслідків слід тримати рівень палива в баку вище середнього. А для старших авто можна залити в пальне присадки для очищення від бруду та корозій. Обрати необхідну у вересні-жовтні можна було в середньому за 400 грн.

"Щоб бути впевненим, що попри холоди ваше авто завжди заведеться, здійсніть перевірку акумулятора на справність. Також можна замінити свічки. Для холодних днів фахівці рекомендують свічки запалювання з електродом з іридію через їх вдалу конструкцію. Вони коштують у середньому 250 грн", - кажуть експерти.

У випадку сніжної зими може знадобитись кузовний чохол, який зменшить час очищення машини від опадів. Придбати його можна за 250 грн/шт. Для додаткового очищення авто краще запастись щіткою, щоб змітати сніг, та скребком, аби відчищати лід. Восени такий набір продавали за 85 грн.

Взимку окрім обов'язкової аптечки радять тримати у багажнику "екстрений набір" на випадок екстремальних холодів. Ціни на нього наступні:

лопата — 270 грн;

ланцюги проти ковзання — 550 грн;

робочі рукавиці — в середньому за 100 грн;

трос для буксирування — 170 грн;

пускові проводи — 175 грн.

На випадок непередбачуваних ситуацій радять тримати в машині невелику посудину з піском та сіль, щоб посипати ними дорогу і машина могла рушити в особливо слизькому місці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні