Увага! Вже завтра почнуть штрафувати на місці за неносіння маски

1
-3
Увага! Вже завтра почнуть штрафувати на місці за неносіння маски
Сьогодні, 20 листопада,у газеті Верховної Ради України опубліковано Закон № 1000-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" (законопроект № 3891). Таким чином, штрафувати за порушення маскового режиму будуть с завтрашнього дня, моменту набуття чинності Закону. Про це пише Ліга.закон.

Для громадян передбачена адмінвідповідальність за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у вигляді штрафу від 10 до 15 НМДГ (170 - 255 грн).

Законом також внесені зміни до Кодексу з метою реалізації повноважень виконавських комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських порад щодо розгляду справ про такі адміністративні правопорушення.

Міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що бачить позитивні моменти у новому Законі та акцентує увагу на недоліках попереднього.

"По-перше, рішення про накладення таких штрафів мав приймати суд. Однак через завантаженість суддів, вони просто не встигали розглядати відповідні протоколи. Іноді ж правоохоронці припускалися помилок при складенні самого протоколу. По-друге, штрафувати перехожого, який зайшов до магазину без маски, на суму від 17 тисяч гривень було психологічно непросто. Найчастіше у людини довелося б забирати останні гроші. А у багатьох їх і зовсім не було", - говорить Міністр юстиції.

Пан Малюська запевнив, що особи, яким випишуть штраф, зможуть його оскаржити у суді. Однак чи матиме це сенс, якщо судитись вийде дорожче, аніж сплатити штраф.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову думаю, що у влади нічого путнього з цього не вийде по причині за розміром ну дуже малих штрафів. Штраф повинен бути не менше 500-1000 грн., щоб аж у сраці засвербіло, коли оце чудо уперте та недисципліноване заплатить у бюджет за недотримання карантинних обмежень. Якщо у когось із затриманих немає з собою документів чи грошей для штрафу, доставляти таких у поліцейський відділок на місці проводити встановлення особи порушника та здійснювати з порушником профілактично-роз'яснювальну роботу, при затримані неповнолітніх осіб - викликати батьків, у разі відсутності таких піклувальників або представників будинку-інетернату де проживає неповнолітній. Ось можливо після таких рішучих заходів щось зрушиться з мертвої крапки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні