Лучанці більше 20 разів відмовили в оформленні документів на город. ВІДЕО, РОЗСЛІДУВАННЯ

4
4
Лучанці більше 20 разів відмовили в оформленні документів на город. ВІДЕО, РОЗСЛІДУВАННЯ
Городам у Луцьку – не місце, і їх потрібно сприймати як вільні земельні ділянки. Які можна і навіть потрібно забирати у лучан і віддавати іншим під будівництво житла. Саме так вважають луцькі депутати, відмовляючи мешканцям районів з індивідуальною забудовою в оформленні документів на їхні городи.

Наприкінці 50-х до Луцька приєднали кілька сіл: Вишків, Кічкарівку, Черчиці, Гущу, Теремно, Гнідаву та Омеляник. Трохи пізніше, в 80-х, додалось іще Вересневе. Тоді, пів століття тому, селяни не надто радісно приймали ці зміни. Проте навряд чи при цьому здогадувались про справжні наслідки. Наприклад, про те, що їхні власні городи будуть відбирати у їхніх дітей та внуків.

Одна із таких мешканців, якій уже більше 20 разів сесія Луцької міської ради не дала дозвіл на оформлення батьківської землі – Алла Колеснікова. Її батьки оселилися в селі Черчиці під Луцьком ще в 40-х. Працювали в колгоспі і отримали в господарство 80 соток, тобто – майже гектар землі. Тоді це був пустир, де родина збудувала першу хату в окрузі. Тепер тут – густо забудований район вулиці Чернишевського, а у пані Алли від батьківської землі не лишилося навіть четвертої частини.

Як депутати пояснюють цю ситуацію і чому трапляються випадки, коли аналогічні рішення усе ж приймають на сесіях – дивіться у розслідуванні «Невільна земля».



* * *
Матеріал підготовлено ГО «Бюро журналістських розслідувань «СПЕЦТЕМА» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проекту «Антикорупційний моніторинг земельних рішень Луцької міської ради: розслідування і профілактика». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люцька міська рада (комісія з питань земельних відносин та земельного кадастру) та управління земельних ресурсів виконкому - це зграйка бандюків і злодюг, які постійно займаються дерибаном комунальних земель, готуючи відповідні документи на розгляд ради виключно "потрібним" людям . це питання до правоохоронних органів
Відповісти
правду кажете, рік тому до нас у спірному земельному питанні приїжджала ціла бригада цих нероб: і Коленда, котра і пальцем не кивнула, та встигла позбирати плітки, чиновники від земресурсів та від МНС, та всі мали на увазі, вони - непробиваємі, шлють відписки, в кращому випадку прийде сопляк з муніц. варти, котрий не петрає в зем. законодавстві..
Відповісти
З такою "політикою" від Луцька усі навколишні села повідділяються.
Відповісти
цікаво як?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні