--> Волинянин безкоштовно лікував українських воїнів на передовій. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин безкоштовно лікував українських воїнів на передовій. ФОТО

0
-8
Волинянин безкоштовно лікував українських воїнів на передовій. ФОТО
Стоматолог-інтерн з Володимира-Волинського Орест Войтинський долучився до унікального Всеукраїнського волонтерського проєкту "ТриЗуб Дентал". Лікар тиждень безкоштовно лікував зуби українським воїнам на передовій: у в селі Карлівка Мар’їнського району Донецької області. Стоматолог розповів про те, як наважився на поїздку, чому туди варто їхати та які умови лікування пропонують бійцям, пише Буг.

У складі команди волонтерів-стоматологів володимирчанин подарував гарну посмішку десяткам захисників України. Орест Войтинський погодився долучитися до проєкту на запрошення свого колеги.

Він зізнається: їхати на передову було страшнувато, бо не знав, що саме його там чекає. Але, вже за день звик до тамтешніх умов життя. Та й усі воїни, за його словами, виявилися дуже хорошими і позитивними людьми, яким хотілося допомагати. Тому працювали по 14 годин в день, аби пролікувати якнайбільше патріотів, які наразі захищають рідну країну в зоні бойових дій.

"Ми працювали з восьмої ранку й "до останнього клієнта". Ділили роботу відповідно спеціалізації. В день лікували 10-15 бійців. За той тиждень, що ми там були, зробили хірургічних втручань 52 пацієнтам. Це 18 імплантацій і видалення. Ми підраховували тільки хірургію, хоча ми й терапію робили й іншу стоматологічну допомогу надавали нашим бійцям.

Було багато знайомств з прекрасними людьми. З ними було надзвичайно легко працювати", – розповів Орест Войтинський.

Він стверджує, що фахова стоматологічна допомога бійцям, які іноді місяцями не покидають бліндажів, є вкрай актуальною.

Серед пацієнтів "ТриЗуб Денталу" – бійці Збройних сил України, які перебувають в радіусі 50 км від передової, військовозобов’язані з Національної гвардії, добровольці й навіть місцеві жителі. Їм не лише лікують зуби, а й, як каже Орест, допомагають зняти стрес і соціалізуватися.

Володимирчанин розповідає, що стоматологічні послуги, незважаючи на воєнні умови життя, там надають на високому рівні.

До слова, уздовж лінії розмежування на Сході України діють 8 машин надання стоматологічної допомоги військовослужбовцям та ще один надпотужний стаціонарний стоматкабінет, який базується у Карлівці Донецької області. Мобільний стоматологічний кабінет – це вантажівка, відповідним чином переобладнана волонтерами "ТриЗуб Дентал".

Кабінет повністю обладнаний сучасною технікою та інструментами: є комп’ютерний візіограф, рентгенологічне обладнання, апарати для стерилізації. Лікують бійців професійні стоматологи зі всієї України, які по черзі заїжджають на передову та міняються щотижня. Вони надають кваліфіковану допомогу та працюють із відмінними матеріалами та сучасним обладнанням.

Технікою, обладнанням й матеріалами бойовим лікарям допомагають різні фірми та члени стоматологічної спільноти: хтось грошима, хтось продукцією, інші – власними руками.



"Устаткування всередині машини таке, що не всі клініки можуть похвалитися. У такому мобільному автокабінеті пацієнти мають змогу отримати весь спектр стоматологічної допомоги – не лише лікування, а й видалення зубів і навіть протезування. Усі процедури повністю безкоштовні для наших воїнів.

Ідея "ТриЗуб Денталу" дуже проста: зробити все, щоб на війні військовослужбовці не страждали від зубного болю й могли нормально нести службу на опорних блокпостах і тримати рубежі на лінії зіткнення", – зазначив Орест.

Досвід, який лікар набув під час роботи із колегами, планує використовувати у своїй роботі. А в кінці зими стоматолог з Володимира планує знову поїхати на передову: аби провідати бійців, які уже стали хорошими друзями, і пролікувати їх.

Мужнім й благородним вчинком сина пишається і його батько Ігор Войтинський.

"Це дуже хороша справа. Гідний вчинок. Сам проявив ініціативу і таке бажання – поїхати туди на передову. Він навіть нам не сказав про свою поїздку, аби ми не хвилювались. Ми нічого не знали.

Розповів лише, що в Полтавську область, а як виявилося насправді, це Донецька область й 25 кілометрів від лінії фронту. Вже коли повернувся звідти додому, то тільки тоді все розповів", – зауважив тато.

Орест Войтинський поділився фотографіями зі своєї поїздки на передову:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні