Ризик переломів напряму залежить від раціону людини

0
4
Ризик переломів напряму залежить від раціону людини
Британські експерти з Оксфордського університету провели порівняльний аналіз, який дозволив встановити, як раціон людини впливає на ризик переломів. Досліджували людей, які дотримувалися різної дієти.

Виявилося, люди, які дотримуються пескетаріанства, веганства і вегетаріанства, приблизно на 43% частіше отримують переломи, ніж інші люди. Притому, вегани були значно більше схильні до травм кісток, ніж м'ясоїди, що особливо стосувалося переломів шийки стегна, які у них діагностували в 2,3 рази частіше, передає freezmi.

В цілому в рамках 20-річних досліджень були проаналізовані дані приблизно 55 000 добровольців (50% харчувалися м'ясом). За весь час медики зафіксували майже 4000 переломів.

Так, вегани, вегетаріанці і пескетаріанці в середньому на 43% частіше страждали від переломів, ніж м'ясоїди. Примітно: важлива була локалізація перелому. Крім шийки стегна, прихильники рослинних дієт в 1,5-2 рази частіше ламали ноги і руки, а частота переломів зап'ястя була приблизно однаковою у всіх добровольців.

Однак пескетаріанці на 20-30% рідше ламали щиколотки і руки, ніж м'ясоїди, вегетаріанці і вегани. Цей факт експерти пов'язали з тим, що пескетаріанци рідше страждали від ожиріння, що знижувало ймовірність розвитку переломів рук і щиколоток.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні