--> Вчені розвінчали один з міфів про схуднення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені розвінчали один з міфів про схуднення

0
6
Вчені розвінчали один з міфів про схуднення
Людям з ожирінням медики та дієтологи часто рекомендують дробове харчування – 5-6 прийомів їжі в день невеликими порціями. Однак цей метод неефективний і "бонусом" може принести проблеми з організмом.

До такого висновку прийшли вчені з Університету Ковентрі (Великобританія), пише Главред. Вони стверджують, що вищевказаний метод боротьби із зайвими кілограмами не тільки ніяк не впливає на швидкість метаболізму і зниження маси тіла, але й завдає відчутної шкоди здоров’ю.

Вчені прийшли до висновку, що для схуднення ключове значення має тільки загальна калорійність добового раціону, а не кількість прийомів їжі. У дослідженні брали участь 24 жінки, частина з яких мали нормальну вагу, а частина – страждали ожирінням.

Їх розділили на дві групи, в одній з яких випробовувані їли п’ять разів на день, в іншій – тільки двічі, проте загальна кількість калорій, вживаних кожною жінкою за добу, була однаковою. Вчені також щодня відстежували кількість енергії, яку витрачала кожна з учасниць випробування.

Дослідники встановили – частота і кількість прийомів їжі ніяк не впливають на те, скільки калорій спалить організм за добу. Крім того, витрата енергоресурсів був приблизно однаковою і у тих жінок, які їли часто маленькими порціями, і у тих, хто харчувався рідко і багато (причому незалежно від того, було у них ожиріння чи ні).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні