Суп із бур'янів, хліб із соломи: українці створили онлайн-ресторан з їжею часів Голодомору. ФОТО

4
1
Суп із бур'янів, хліб із соломи: українці створили онлайн-ресторан з їжею часів Голодомору. ФОТО
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан пам'яті "Непораховані з 1932". На сайті проекту вони показали страви, якими українці харчувалися під час Голодомору 1932-33 років. Про це пише Сьогодні.

Так, у ресторані пам'яті можна побачити такі страви: затеруху з перетертої кори дерев, хлібці з лободи або соломи, суп "Бур'ян" тощо.



На сайті також вказують ціну кожної страви – врятовані людські життя. Деякі рецепти створені за спогадами дідусів і бабусь студентів.



"Бабуся розповідала, як кору дуба або берези перемелювали у ступці з коренем лободи чи комишів, стеблом кульбаби або ромашки – і так пекли коржі. Я віддирала цю кору холодними руками й думала: як це робила моя бабуся, яка не їла декілька тижнів? Вона все життя вчила мене не викидати хліб і не гратися з їжею", – розповіла студента УАЛ Ілона Котовщик.



Проект "Непораховані з 1932" заснували 2017 року у форматі вуличного ресторану спільно з комунікаційним агентством. Його назвали на честь мільйонів українців, які загинули під час Голодомору. Адже остаточна кількість загиблих досі невідома.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Особисто рагулi з Львова та волинi голодували.
Відповісти
Прокремлядський бот!
Відповісти
Питриот в 1932 волин зi Львовом були в польщi.
Така iсторiя заробiтчан.
Відповісти
Пане модератор якщо "рагуль" це не образа, то чому забанений мій коментар?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні