Нацбанк випускає дві нові пам'ятні монети. ФОТО

0
-8
Нацбанк випускає дві нові пам'ятні монети. ФОТО
На початку зими Національний банк України випустить дві пам'ятні монети, присвячені історії української держави.

Перша з викарбованих монет випущена в пам'ять Самійла Величка. Друга – пам'ятна монета "Місто Слов'янськ". Їх введуть в обіг 1 грудня, повідомляє пресслужба НБУ.

Пам'ятна монета "Самійло Величко" присвячена козацькому літописцю, автору фундаментального історичного трактату, що висвітлює події української історії середини XVII – початку XVIII ст. Монета буде виготовлена зі срібла, тираж – 3 тис шт. Вона вийде в рамках серії "Герої козацької доби".

Друга монета поповнить серію "Стародавні міста України". Присвячена місту, розташованому на р. Казенний Торець, біля Торських соляних озер. Сучасне місто Слов'янськ є одним із символів боротьби за повернення окупованих територій, втрачених унаслідок російської агресії. Виготовлена з нейзильберу, вона буде розповсюджена тиражом 35 тис шт.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні