--> На рівень смертності від Covid-19 впливає стать: хто частіше вмирає? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На рівень смертності від Covid-19 впливає стать: хто частіше вмирає?

0
2
На рівень смертності від Covid-19 впливає стать: хто частіше вмирає?
Важчі симптоми Covid-19 та смертність частіше спостерігаються саме у чоловіків. Це свідчить про здатність статевих стероїдів відігравати захисну роль організму.

У інфікованих легкою формою коронавірусу мишей смертність особин чоловічої статі становила 90% і всього 20% – жіночої, йдеться у результатах американського дослідження, опублікованого в журналі CellPress.

При більш важкій формі Covid-19 усі самці загинули за 5 днів, тоді як половина самок вижили.

Жіночі репродуктивні стероїди: естрогени, прогестерон і його метаболіт аллопрегнанолон стимулюють вироблення антитіл і сприяють відновленню дихальних епітеліальних клітин, а отже можуть захищати від симптомів.

Цікаво, що під час менопаузи жінки мають більший ризик розвитку захворювання. Саме тому чоловіки та жінки старшого віку, як правило, менш захищені естрогенами.

У дослідженні також сказано, що швидше відновлення легеневої тканини у жінок може зменшити сприйнятливість до вторинної бактеріальної інфекції, яка є основною причиною смертності після зараження вірусом грипу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні