На МКС відключилася система отримання кисню

0
1
На МКС відключилася система отримання кисню
Система отримання кисню "Електрон-ВМ" на Міжнародній космічній станції (МКС) вийшла з ладу через проблеми з тиском, повідомив екіпаж станції під час переговорів із Землею.

"Електрон" відключився не через проблеми з живленням, а через проблеми з тиском кисню", – сказав космонавт Сергій Рижиков під час переговорів з ЦУПом, трансляцію яких веде NASA.

За його словами, збій стався близько 11:50, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За останні два місяці система отримання кисню на МКС виходила з ладу щонайменше п'ять разів. Система "Електрон" розташовується на російському сегменті МКС в модулі "Зірка". Під час ремонту системи працює дублювальна система в американському сегменті станції.

Є думка, що розгерметизація може бути пов'язана з віком станції. Так вважає, зокрема, космонавт Іван Вагнер, який повернувся зі станції в жовтні.

Виконавчий директор "Роскосмосу" Сергій Крикальов відкидає твердження про збільшення кількості поломок на станції і заявив, що модулі МКС здатні пропрацювати набагато довше за свій гарантійний термін.

Заступник голови ракетно-космічної корпорації "Енергія" Володимир Соловйов раніше повідомив, що в корпорації прогнозують "лавиноподібний вихід з ладу численних елементів на борту МКС" після 2025 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні