Що буде з організмом, якщо ви відмовитесь від солі?

0
-3
Що буде з організмом, якщо ви відмовитесь від солі?
Сіль – це важливий електроліт, який забезпечує нормальне функціонування нашого організму. Тому вчені спростовують поширене твердження про те, що повна відмова від солі корисна. Про 5 основних причин, чому не варто відмовлятися від солі, пише 24 канал.

За даними науковців, безсольова дієта сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, так само як і зловживання сіллю.

Учені рекомендують їсти помірно солону їжу, щоденна доза хлориду натрію за такої умови повинна становити приблизно 3 грами. В інакшому випадку – вас чекає серйозне погіршення самопочуття.

Набір ваги

Йодована сіль важлива для вироблення гормонів, і якщо ви повністю відмовитеся від її вживання, запаси йоду швидко вичерпаються. В результаті ви можете набрати додаткові кілограми, на обличчі з'являться набряки, а шкіра стане сухою.

Погіршення роботи серця

Дієта з низьким вмістом натрію має багато переваг, особливо для людей з серцевими захворюваннями. Але такий варіант підходить не всім. Здорові люди, які вживали менше 2 грамів солі на добу, були більш вразливими до інфаркту або інсульту.

"Низьке споживання солі дійсно знижує кров'яний тиск, однак ефект є досить незначним, якщо порівнювати з середніми показниками споживання солі", – зазначають вчені. При цьому відмова від солі змінює гормональний фон, що переважає користь від зниження тиску.

Розвиток цукрового діабету

Дослідження показали, що низькі дози натрію в раціоні можуть вплинути на інсулінорезистентність. Це означає, що організм не реагуватиме на інсулін, а рівень цукру продовжить збільшуватися.

Симптоми зневоднення
Коли рівень натрію в крові різко падає, організм реагує на це симптомами, які нагадують зневоднення: сухість у роті, запаморочення, спрага і проблеми з сечовипусканням.

Нудота
Відмова від солі може серйозно вплинути на рівень холестерину. Хоча такі зміни не мають ранніх ознак, все ж в процесі перебування на безсольовій дієті, організм може відреагувати на зміни нудотою та блюванням.

Будьте уважними до свого самопочуття та контролюйте вміст хлориду натрію у їжі. Лише розумний підхід до дієт та збалансоване харчування допоможуть вам почуватися краще.

Безсольову дієту може призначити тільки лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні