--> У Луцьку під асфальтом знайшли «трилінку». ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку під асфальтом знайшли «трилінку». ВІДЕО

2
-2
У Луцьку під асфальтом знайшли «трилінку». ВІДЕО
У центрі Луцька припинили земельні роботи – під час їх проведення під шаром асфальту знайшли трилінку. Про це розповів Суспільному заступник директора державного історико-культурного заповідника в Луцьку Віктор Баюк.

Земельні роботи на вулиці Сенаторки Левчанівської тривають вже другий тиждень. Про історичну знахідку під дорожнім покриттям стало відомо лише 11 грудня.

Земельні роботи проводять працівники “Волиньобленерго”. Вони замінюють лінії електропередач, каже представник підрядника Андрій Пилипчук. З його слів, дозвіл на роботи є.

Історики ж наполягають, роботи мали б припинитися після виявлення артефактів.

“Дуже легко візуально видно культурний шар – не пісок з радянського часу, а чорна земля, – спресований за століття ґрунт, який накопичує історичні артефакти. Видно, він порушений, археологічний нагляд сюди не покликали”, – каже начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради Олександр Котис.

На думку археолога Віктора Баюка, продовжувати земельні роботи на цій дорозі можливо лише із подальшим археологічним наглядом. На місці робіт склали акт обстеження. Після цього роботи припинили.

Нагадаємо, у п’ятницю, 11 грудня, під час ремонтних робіт на перетині вулиці Сенаторки Левчанівської та Лесі Українки працівники «Волиньобленерго» виявили шашку Трилінку, але станом на 15:00 повідомили, що вона зникла.

Довідка: Трилінка – бетонна плита для доріг і пішохідних доріжок у формі правильного шестикутника. Також відома як шашка Трилінського. Це розробка польського інженера Владислава Трилінського.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так що,тепер без світла сидіть?
Відповісти
Треба було дивитися тоді коли по трилінці дожили асфальт 10 років тому.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні