«Банкіри» телефоном виманили у людей 7 млн грн

0
-2
 «Банкіри» телефоном виманили у людей 7 млн грн
У Харкові поліцейські викрили групу зловмисників, які під виглядом працівників банку ошукували людей.

Шахраї телефонували до людей і під приводом працівників банку, дізнавалися їхні персональні дані і знімали гроші. До незаконної діяльності вони залучили більше 100 людей. Їх місячний прибуток складав 7 млн. грн, повідомили у відділі комунікації Харківської області.

"У період з червня по грудень 2020 року зловмисники організували у Харкові три "колцентри". "Оператори" здійснювали телефонні дзвінки клієнтам банків та, видаючи себе за їх менеджерів, отримували персональні дані громадян, необхідні для доступу до їх карткових рахунків. У подальшому шахраї заволодівали наявними на карткових рахунках коштами потерпілих, здійснюючи їх перевод на підконтрольні членам групи рахунки. У подальшому гроші переводились на територію держави-агресора та вже у формі криптовалюти поверталися в Україну", - сказано в повідомленні.

Діяльність своєї роботи шахраї організували за всіма правилами роботи справжніх колцентрів. Вони знайшли спеціальні офісні приміщення, придбали комп'ютери, засоби зв'язку. За роботою потенційних адміністраторів здійснювався постійний контроль, зокрема, за виконанням поставлених "планів" з ошукування громадян.

Шахраї широко використовували клієнтську базу однієї з банківських установ, заснованих державою-агресором, яка діяла на території України.

14 грудня поліцейські провели обшуки у колцентрах та помешканнях "банкірів". Вони вилучили комп'ютерну техніку, документи, засоби зв'язку, банківські картки та 140 тисяч гривень, здобуті злочинним шляхом.

Після завершення слідства та остаточного з'ясування ролі кожного зі співучасників буде вирішено питання про перекваліфікацію дій шахраїв за вчинення злочинів у складі організованої групи, повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів. Слідство триває.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні