--> Україна впала в Індексі інвестиційної привабливості | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна впала в Індексі інвестиційної привабливості

0
-1
Україна впала в Індексі інвестиційної привабливості
Індекс інвестиційної привабливості України впав до 2,4 пункта з п'яти можливих за друге півріччя 2020 року. Про це сказано в експертному дослідженні ЄБА, опублікованому у вівторок, 15 грудня.

Така ситуація свідчить про безпрецедентне погіршення настроїв керівників іноземних і українських компаній-членів Європейської бізнес асоціації.Зазначається, що настільки низький показник індексу було зафіксовано вперше з 2013 року,

Так, 78% гендиректорів компаній вважають поточний інвестиційний клімат в Україні несприятливим. Ще 16% керівників знаходять інвестиційний клімат нейтральним. І 6% оцінюють інвестклімат як сприятливий.

У той же час погіршення бізнес клімату за останні шість місяців відзначили 66% директорів, 29% вважають, що інвестклімат не змінився, 5% побачили поліпшення.

При цьому всього 10% опитаних СЕО сподіваються, що інвестиційний клімат в Україні покращиться в найближчі шість місяців, 45% очікують, що ситуація залишиться без змін, 45% впевнені, що умови ведення бізнесу в Україні погіршаться.

Нарешті, половина гендиректорів (50%) вважають, що інвесторам буде невигідно заходити в Україну в найближчі півроку, 12% дотримуються протилежної думки, 38% не визначилися з відповіддю.

У свою чергу серед позитивних чинників розвитку української економіки опитані керівники компаній назвали швидке економічне відновлення після карантинних обмежень, контрольовану інфляцію, зниження облікової ставки НБУ, стабільний курс національної валюти, лібералізацію ринку землі та впровадження електронних державних сервісів.

А до негативних факторів вони віднесли кризу судової влади і відсутність верховенства права, відсутність прогресу в боротьбі з корупцією, значний вплив тіньової економіки, введення обмежувальних заходів, нестабільність податкового законодавства, ситуацію навколо КСУ, загрозу припинення співпраці з МВФ, ускладнення взаємодій з податковою службою, митницею, контролюючими та правоохоронними органами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні