Загублений 100 років тому артефакт знайшовся в коробці з-під сигар. ФОТО

0
2
Загублений 100 років тому артефакт знайшовся в коробці з-під сигар. ФОТО
Загублений єгипетський артефакт випадково знайшовся в коробці з-під сигар. Останній раз артефакт бачили майже сто років тому.

Кілька шматків кедрового дерева віком близько 5 тис. років, які британський дослідник Вейнман Діксон знайшов всередині Великої піраміди в Гізі в 1872, як припускають, були подаровані Абердинського університету в 1946 році, але з тих пір вважалися загубленими, пише BBC.

Пропажу вдалося знайти під час ревізії університетської колекції в категорії "Азія" єгипетською дослідницею Абір Еладані. За її словами, колекція налічує сотні тисяч експонатів, тому знайти артефакти Діксона було вкрай важко.



"Я археолог і працюю на розкопках в Єгипті, але ніколи не могла уявити, що саме тут, на північному сході Шотландії, я знайду щось настільки важливе для спадщини моєї країни", - каже Еладані.

Це дуже важлива знахідка, враховуючи, що це один з трьох предметів, які коли-небудь були знайдені всередині Великої піраміди. Два з них, м'яч і гак, зберігаються зараз в Британському музеї, але шматок дерева вважався загубленим майже століття тому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні