--> Рада дозволила деяким сиротам отримувати житло позачергово | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рада дозволила деяким сиротам отримувати житло позачергово

0
-2
Рада дозволила деяким сиротам отримувати житло позачергово
Право на позачергове отримання житла з житлового фонду в Україні надали дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, у тому числі після досягнення ними 23 років.

Верховна Рада схвалила відповідний законопроект №3577 у другому читанні, повідомляє РБК-Україна.

330 нардепів проголосували за документ.

"Особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 23 років не втрачають право на позачергове одержання жилого приміщення або, за їх бажанням, - грошової компенсації", - зазначили в тексті закону.

Отримати житло або гроші такі особи можуть за умови, що вони перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов на момент досягнення 23-річчя. Передбачено забезпечити сиріт соціальним або орендованим житлом до надання благоустроєного жилого приміщення для постійного проживання.

Закон також регулює і постановку на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, місцем походження яких є населені пункти тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях, Автономній республіці Крим та Севастополі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні