Сергія Шкарлета призначили на посаду міністра освіти

0
-5
Сергія Шкарлета призначили на посаду міністра освіти
За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів.

Таке рішення Верховна Рада прийняла на засіданні у четвер, 17 грудня, повідомляє 24 канал.

На початку прем’єр-міністр Денис Шмигаль представив у парламенті Шкарлета та наголосив, що він має професійний досвід та знає сферу освіти зсередини, бо працював на важливих посадах, зокрема ректором вишу.

Водночас Шкарлет теж вийшов до трибуни, щоб розповісти про досягнення МОН та їхні плани на майбутнє. Він назвав кілька прикладів виконаної роботи у сфері дошкільної, середньої та вищої освіти, а після цього додав, що зараз в пріоритеті є створення "Нової Української школи".

Т.в.о. міністра освіти запитали за нагороди від президента-втікача Віктора Януковича. На це Шкарлет відповів: «Я не тільки отримував нагороди від Януковича, а також отримував і від Петра Порошенка. А також працював при всіх міністрах на розвиток освіти та економіки».

Натомість депутатка від ЄС Ірина Геращенко запитала Шкарлета за зарплати вчителів. На це Шкарлет розповів, що гроші на оплату праці вчителів закладені у бюджет-2021, зокрема, з січня наступного року зарплати освітян збільшаться на 20%, а з грудня – ще на 8%.

Раніше освітній комітет парламенту не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти: лише 5 з 11 осіб освітнього комітету підтримали його кандидатуру.

Проте народні обранці таки проголосували за його призначення на посаду МОН (226 депутатів це підтримали). Після цього Шкралет вийшов до трибуни для присяги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні