ВР збирається ввести штрафи за підроблені тести на COVID-19

1
-5
ВР збирається ввести штрафи за підроблені тести на COVID-19
Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує Верховній Раді прийняти закон про штрафи за підробку тестів на коронавірус.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

«Даний законопроєкт розроблений з метою захисту наших громадян від підробної медичної продукції, до якої, у тому числі належать і тести на коронавірус. Комітет підтримав проєкт закону №4491 та запропонував комітету з питань правоохоронної діяльності, визначеному головним з підготовки даного законопроєкту, рекомендувати ВР прийняти його у першому читанні за основу», – йдеться у повідомленні.

У законі визначено, що саме відноситься до фальсифікованої медичної продукції.

Контрабанду такого фальсифікату пропонують карати позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років зі штрафом від 5 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 – 170 тисяч гривень).

Якщо правопорушення вчинили повторно або за попередньою змовою група осіб, це загрожує позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.

Контрабанду фальсифікованої медичної продукції організованою групою каратимуть позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованої медичної продукції хочуть карати позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років зі штрафом від 5 до 10 тисяч таких мінімумів (85 – 170 тисяч гривень).

Більш суворе покарання загрожує за ті ж дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи.

Вони каратимуться позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо правопорушення вчинила організована група, або якщо воно спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки, це загрожує позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо зробив два тести і вони протилежне показують, кого тоді штрафувати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні