Борошно зростає в ціні. Скільки коштуватиме хліб

0
-5
Борошно зростає в ціні. Скільки коштуватиме хліб
Ціни на борошно підвищились, але це менше позначиться на вартості хліба через велику конкуренцію на ринку.

Цьогоріч українські аграрії зібрали на 7 млн т зернових менше, ніж зазвичай, розповів голова ГО "Борошномели України" Родіон Рибчинський в ефірі "Україна 24".

"Це менший урожай в статистичному вигляді. Поточного року зібрали 25,1 мільйона тонн пшениці, минулого — 28,3 мільйона тон. А для внутрішнього споживання, зокрема годування тварин, потрібно 8,5 мільйона тон. Тобто не варто нагнітати паніку", - каже Рибчинський.

З його слів, борошно зросте в ціні, тому що 90% собівартості борошна — це ціна пшениці.

"Зростає собівартість пшениці, ми купуємо її в сільгоспвиробників, і 90 відсотків ціни переносимо на собівартість борошна. Ціна останнього за 2 місяці зросла на 2 тисячі гривень за тонну. Хліб при цьому подорожчав приблизно на 10 відсотків, тому що хлібопекарські підприємства не можуть постійно підвищувати ціни через конкуренцію на ринку", - каже експерт.

З його слів, не тільки ціна борошна впливає на ціни.

"З 1 січня підвищується мінімальна зарплата, значить, збільшуються податки із зарплат, які сплачує кожне підприємство. Щомісяця змінюється ціна на тепло та електроенергію. Усі ці складові переносяться на готову продукцію", — розповів він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні