Три вправи, які ефективно подолають біль у шиї

0
-2
Три вправи, які ефективно подолають біль у шиї
Робота в сидячому положенні і великі навантаження протягом всього дня нерідко призводять до болів у спині і шиї. Саме тому шийні хребці потрібно постійно розминати, пише lenta.ua. Однак багато хто не знає, як це зробити правильно.

Кілька цих простих вправ допоможуть вам побороти біль у шиї.

Повороти з руками

Для цієї вправи необхідно поставити ноги на ширині плечей і розвести прямі руки в сторони. Стисніть кисті рук в кулаки, показуючи при цьому великим пальцем знак «клас». Повільно повертайте голову вліво, піднімаючи великий палець лівої руки вгору, а великий палець правої руки опускайте вниз.

Зупиніть погляд на великому пальці лівої руки і залишайтеся в такому положенні декілька секунд. Повторіть вправу, але вже в інший бік. Вправу потрібно робити по п'ять підходів за раз.

Розтяжка шиї

Лікті і кисті під час виконання цієї вправи повинні бути на столі. Нахиліться так, щоб шия і спина трохи прогнулися вперед. Одночасно притисніть підборіддя до грудей і розпрямляйте хребет. Залишайтеся в такому положенні кілька секунд. Виконувати вправу потрібно 3-4 рази.


Підйом голови

Приляжте на тверду поверхню. Для цього прекрасно підійде килимок для фітнесу. Трохи відірвіть голову від поверхні, залишивши плечі на місці. Пробудьте в такому положенні декілька секунд і опустіть голову. Повторіть вправу 5 разів, поступово збільшуючи час утримування голови в піднятому положенні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні