В Україні знизилася середня зарплата

0
1
В Україні знизилася середня зарплата
У листопаді 2020 року номінальна середня зарплата співробітників, оформлених в штат підприємств, установ і організацій України, склала 11 тисяч 987 гривень. Про це з’явилися відомості на порталі Державної служби статистики.

Пише Перший.

Повідомляється, що наведена за листопад цифра на 1,5 відсотка менша, ніж фіксувалося в жовтні поточного року. У жовтні середня номінальна заробітна плата українців була 12 тисяч 174 гривні. Тобто середня зарплата наших громадян за один місяць скоротилася на 187 гривень.

Статистики представили дані з найбільшої та найменшої зарплати українців. Найвища нарахована зарплата в листопаді була в Києві – 17 тисяч 582 гривні, найнижча – в Чернігівській області – 9 тисяч 615 гривень. У більшості областей розмір зарплати знаходиться в межах від 10 до 11 тисяч гривень. У Держстаті наголошують, що йдеться про штатних співробітників підприємств, установ і організацій.

Нагадаємо, в ПФУ (Пенсійний фонд України) вирахували і зафіксували середню заробітну плату громадян України. Станом на жовтень вона склала 10 тисяч 887 гривень 46 копійок.

Також раніше ми написали про те, що за підсумками жовтня місяця середня заробітна плата в Україні склала 12 174 гривні. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні