Україна вийде ще з однієї угоди СНД

0
1
Україна вийде ще з однієї угоди СНД
Кабінет міністрів України підтримав вихід України з угоди про Міжурядовий фельд'єгерський зв'язок.

Причиною такого рішення є те, що дана угода несе загрозу національним інтересам України. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан.

За його словами, дана угода визначає організаційні засади, юридичні аспекти та зобов'язання у рамках створення єдиної системи фельд'єгерського зв'язку. Ця система призначена для забезпечення доставки особливо важливої, секретної та іншої службової кореспонденції між главами держав, урядів та офіційної кореспонденції органів СНД органами влади та управління держав-учасниць угоди.

"Центральним транзитним пунктом для пересилання офіційної кореспонденції Угоди визначено місто Москву. Враховуючи збройну агресію РФ проти України, виконання зобов'язань українською стороною за зазначеною Угодою несе загрозу національним інтересам України, оскільки надає потенційну можливість доступу до документів під час їх знаходження на території РФ, а також створює загрозу життю і здоров'ю фельд'єгерів, які є військовослужбовцями та перебувають під час доставки офіційної кореспонденції на території країни-агресора", - зазначив нардер.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні