Чоловік залишився без ноги після того, як захворів на COVID-19

0
-4
Чоловік залишився без ноги після того, як захворів на COVID-19
У Великобританії житель англійського міста Борнмут, 56-річний Лі Меббетт переніс ампутацію ноги після того, як у нього утворився тромб в результаті зараження COVID-19. Про це розповідає видання Daily Mail.

Повідомляється, що Лі Меббетт захворів на COVID-19 в кінці жовтня. Він перестав розрізняти смаки, і у нього боліло все тіло. Після десяти днів ізоляції вдома самопочуття Меббетта покращилося. Чоловік вирішив, що відновився після хвороби, але пізніше усвідомив, що у нього виникли проблеми з правою ногою.

Англієць подзвонив фахівцям Національної служби охорони здоров'я, які порадили йому приймати знеболювальні препарати.

"Через кілька днів біль в нозі посилилася. Цього разу мені порекомендували звернутися до відділення екстреної допомоги. Комп'ютерна томографія виявила 15-сантиметровий тромб у верхній частині стегна", - поділився Меббетт.

Хірурги негайно провели операцію з видалення тромбу, щоб відновити кровопостачання ноги Меббета. Але через кілька днів пальці і підйом зводу стопи правої ноги пацієнта почали чорніти. Після операції Меббетт 13 днів залишався в лікарні. Кровопостачання не поновилося, і його нога почала повільно відмирати.

Лікарі прийняли рішення ампутувати ногу пацієнта в січні, і чоловіка тимчасово виписали з лікарні. Проте 15 грудня його доставили назад в медустанову і екстрено ампутували кінцівку, оскільки вона стала чорною.

"Через три місяці я знову зможу ходити за допомогою протеза. Я просто хочу гуляти з моїми собаками і вести нормальний спосіб життя, але тепер все стало по-іншому. Мені дуже пощастило зі способом життя: я живу в бунгало і можу працювати з дому, сидячи в інвалідному кріслі. Втрата кінцівки не відіб'ється на мені так, як відбивається на інших людях", - сказав він.

Меббетт наголосив, що до захворювання на коронавірус він був абсолютно здоровий.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні