--> Названо три відмінності застуди від COVID | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Названо три відмінності застуди від COVID

0
-3
Названо три відмінності застуди від COVID
Британський лікар Сара Джарвіс назвала симптоми, які допоможуть зрозуміти, що людина хворіє на ГРВІ, а не коронавірус. Однак, при цьому вона визнала, що більшість симптомів застуди і COVID-19 легко сплутати, пише Ехpress.

І коронавірус, і ГРВІ дуже заразні, починаються у верхніх дихальних шляхах і можуть передаватися через повітря або від дотику до поверхонь. Також вони мають схожі фізичні симптоми:

підвищення температури,
ломота в тілі,
головний біль,
кашель.

У той же час, експерт назвала три ознаки, які можуть "підказати", що у хворої людини саме застуда, а не COVID-19.

"Нежить, закладеність носа або біль у горлі при COVID-19 зустрічаються рідко - це, в першу чергу, симптоми ГРВІ", - пояснила лікар Джарвіс.

Вона уточнила, що наявність цих трьох ознак за відсутності високої температури, тривалих періодів безперервного кашлю, втрати нюху найбільш точно вказує на застуду, а не на коронавірус.

"У більшості людей, які страждають COVID-19, розвивається хоча б один з цих симптомів - жар, кашель, аносмія (втрата нюху, - ред.)", - підкреслила лікар.

При цьому Джарвіс зазначила, що середній час розвитку симптомів коронавірусу становить п'ять днів після контакту з вірусом. У деяких випадках це відбувається за 2 дні, але також може тривати до 12 днів. Багато хворих на COVID-19 також відчувають сильну втому і проблеми з диханням, які "набагато рідше зустрічаються при застуді".

"У разі ГРВІ ознаки інфекції можуть з'явитися через 2-3 дні після зараження, тривають вони всього кілька днів і зазвичай менш виражені, ніж при коронавірусі. Загалом закладеність носа, чхання та нежить більш типові для застуди, але якщо вони не почнуть йти на спад протягом декількох днів або стан буде погіршуватися, слід обов'язково звернутися до лікарів і зробити тест на COVID", - дала пораду фахівець.

Для зміцнення імунної системи Джарвіс порадила їсти більше фруктів і овочів, які забезпечують організм вітаміном С і антиоксидантами, використовувати добавки з вітаміном D і цинком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні