Генсек НАТО не побачив з боку РФ загрози Альянсу

1
-1
Генсек НАТО не побачив з боку РФ загрози Альянсу
Генсекретар Альянсу зазначив, що Росія "використовує свою військову міць проти сусідів - Грузії й України".

Пише Кореспондент.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Росія не становить для Альянсу серйозної небезпеки у військовій сфері. Про це він заявив у четвер, 31 грудня, в інтерв'ю журналу Le Point, пише ТАСС.

"Я не бачу прямої загрози, що виходить від Росії, наприклад, загрози військового нападу. Але я бачу, що Росія утверджується. Вона використовує свою військову міць проти сусідів - Грузії й України", - сказав Столтенберг.

Також генсек НАТО вважає, що Кремль "стояв за кібератаками, спрямованими проти парламентів у Німеччині та Норвегії", а також "втручається в демократичні процеси" у США і Франції.

"Навіть якщо вона не настільки ж могутня, як був Радянський Союз, Росія володіє ядерною зброєю і ракетами, які можуть досягти всієї території Європи", - наголосив глава Альянсу.

Столтенберг розкритикував рішення Туреччини про придбання системи ППО С-400 російського виробництва, додавши, що Туреччина є союзником НАТО і її необхідно зберегти в Альянсі.

Нагадаємо, що в Україні прикордонники завершили навчання за стандартами НАТО. Завершальним етапом навчань було прийняття від бригади ЗСУ державного кордону України, а також в оперативне підпорядкування ротно-тактичної групи ЗС України.

Також повідомлялося, що НАТО збільшив військовий бюджет на 2021 рік. Наступного року військовий бюджет складе 1,61 мільярда євро, а цивільний - 258,9 мільйона євро, вирішили в Альянсі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Авжеж, московія "кошмарить" лише тих хто не зможе їй добре по зубах вмазати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні