Українці стали частіше виїжджати на заробітки: куди саме

0
-2
Українці стали частіше виїжджати на заробітки: куди саме
На заробітки за кордон упродовж 2020 року, за офіційними даними, виїхали 61,9 тисячі українців. Найбільше громадян працює нині окрім Польщі, на Кіпрі та в Ліберії.

Про це повідомили в Державному центрі зайнятості за запитом «Радіо Свобода».

За офіційною інформацією, найбільше у 2020 році українці для роботи обирали Кіпр, туди поїхали 12,3 тисячі осіб. Польща – на другій сходинці. До сусідньої країни виїхало за рік 4,7 тисячі громадян. Ліберія – третя у списку. В країну поїхали 1,9 тисячі осіб.

Дещо менше українців виїхало у 2020 році у Панаму, це 1,8 тисячі заробітчан. Також популярні серед українських робітників Маршаллові Острови. За рік там працевлаштувалося 1,8 тисячі осіб, у Бельгії – 1,6 тисячі осіб. У Росії, за офіційними даними, роботу отримали 88 громадян України.

Порівняти показники з аналогічними 2019 року не вдасться, оскільки до другого півріччя минулого року відповідна звітність подавалася раз на рік. Але є інформація за друге півріччя минулого року: тоді агенції влаштували за кордон 63,6 тисячі українців, із них у Росії – 79 осіб.

Найбільше торік їхали на заробітки: до Польщі (14,2 тисячі осіб), Кіпру (10,7 тисячі осіб), Німеччини (5 тисяч осіб), Великої Британії (4,3 тисячі осіб), Греції (4 тисячі осіб), Чехії (3,3 тисячі осіб), Маршаллових Островів (2,8 тисячі осіб).

І хоч у Польщі від березня кількість застрахованих заробітчан впала на 10%, але поступово, після відкриття кордону в червні, почала зростати. Так, у вересні зафіксовано рекордну кількість іноземців, зареєстрованих у Фонді соцстраху. Найбільше у Польщі серед іноземних працівників саме українців.

Нагадаємо, від 2016 року українців визнають найбільшою групою іноземців, які отримують перші дозволи на проживання в ЄС. Так, у 2019 році відповідну посвідку отримали 757 тисяч наших громадян, і майже чотири п’ятих дозволів їм видала Польща.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні