Чиновників змусять складати іспит з української мови

3
1
Чиновників змусять складати іспит з української мови
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розповів, що відповідно до мовного закону, складати іспит з української мають насамперед державні службовці та особи, які набувають громадянства.

Проте є винятки, - пише "Укрінформ".

За словами мовного омбудсмена, насамперед іспит на знання державної мови стосуватиметься тих, хто претендує на державну службу. Йдеться про міністрів, керівників обласних державних, районних адміністрацій, очільників держпідприємств тощо.

"Тобто ті, хто займатиметься безпосередньо діяльністю, пов'язаною з державною владою. Стосовно іншої категорії — це і ті громадяни, які набувають громадянства. Це громадяни інших країн, які склавши державний іспит, мають право отримати громадянство нашої держави.Звичайно, будуть і ті категорії, які не складатимуть (мовний іспит - УП), принаймні у 2021 році. Можливо, будуть якісь зміни до закону. Це стосується насамперед депутатів, така вже норма закону, нічого не поробиш, і правоохоронні структури", - каже він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В любій країни знання держпрацівниками державної мови обов'язкова!
Відповісти
Авакову з Супрун це скажи .
Ти рагуль
Відповісти
Ви вже з тох мови своїми безглуздими нововведеннями таке зробили, що учні у школах не можуть зрозуміти, як тепер що пишеться!! Професори хрінові маразматики!!! Але не все так просто, цеж скільки нових підручників можна друканути з цими «нововведеннями», а тут і грошенята добре відмити через друкарні. От в чому справжня суть тих змін правопису!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні