Орнітолог випадково знайшов найбільший кельтський скарб в історії. ФОТО

1
-3
Орнітолог випадково знайшов найбільший кельтський скарб в історії. ФОТО
У Великій Британії орнітолог знайшов найбільший кельтський скарб в історії людства. Він складається з-понад 1300 золотих монет, повідомляє 24 канал.

Того дня чоловік просто спостерігав у бінокль за боротьбою птахів.

Коли ж птахи полетіли, орнітолог просто під ногами побачив, що на землі щось виблискує. Спершу щасливчик прийняв знахідку за звичайну шайбу. Однак коли чоловік очистив предмет від землі, то страшенно здивувався: це була монета з чистого золота.

За деякий час орнітолог повернувся вже з металошукачем та декілька годин обстежував територію, на якій знайшов монету. Пошуки були напрочуд успішними. Чоловік зібрав сотні золотих монет.

"Мені довелося присісти, щоб віддихатися. Я просто вийшов прогулятися і знайшов кельтський скарб. Я вийшов з поля з лопатою, детектором і двома важкими пакетами, молячись, щоб тонкі пластикові ручки витримали вагу", – зізнався щасливчик.



Експертиза показала, що монети виготовили у І столітті до нашої ери. Імовірно, скарб загубився під час повстання бритів проти Римської імперії.

Фахівці стверджують, що знахідка може мати вкрай важливий вплив на нумізматичні знання про знакову для історії Великої Британії епоху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не хохол Баюк, він би заникав і продав
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні