Як визначити тяжко хворого на коронавірус

0
-1
Як визначити тяжко хворого на коронавірус
Учені знайшли спосіб, що допоможе заздалегідь визначити пацієнтів з тяжким перебігом хвороби Covid-19.

Це допоможе вчасно надавати допомогу тим, хто цього найбільше потребує, повідомляє New York Times.

За словами дослідників, люди з більшою кількістю коронавірусу у тілі частіше стають тяжко хворими на Covid-19.

Знання про кількість вірусу у тілі допоможе лікарям передбачити перебіг хвороби.

Інфекціоніст з Колумбійського університету в Нью-Йорку доктор Деніел Гріффін зазначив, що відстеження вірусного навантаження може "допомогти статистично оцінити ризики". Такий підхід застосовують, наприклад, з носіями ВІЛ, щоб контролювати поширення хвороби.

В Управлінні з продовольства і медикаментів США заявили, що клінічні лабораторії будуть повідомляти не тільки про те, заражений пацієнт коронавірусом чи ні, а й про кількість часточок вірусу в його тілі.

"Це дуже важливий крок з боку Управління продовольства й медикаментів. Гадаю, це рух в правильному напрямку, щоб можна було отримати максимальну користь від даних, які в нас є про заражених людей", - зазначив епідеміолог доктор Майкл Майна з Гарвардської школи охорони здоров'я Т. Чана.

За словами експертів, ігнорування даних про вірусне навантаження призводило до втрати можливості оптимізувати використання лікарняних ресурсів. До того ж, ці дані допоможуть краще зрозуміти природу Covid-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні