У Києві за рік зафіксували 36(!) температурних рекордів

0
-5
У Києві за рік зафіксували 36(!) температурних рекордів
У Києві 2020 рік став найтеплішим роком за останні 140 років, повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньорічна температура минулого року в Києві піднялася до +10,9°С, що на 3,2°С перевищує кліматичну норму й у такий спосіб він виявився рекордним із 1881 року", - інформує обсерваторія на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок, пише interfax.

Загалом у 2020 році в Києві було зафіксовано 36 температурних рекордів, причому найбільше їх було в березні - 12.

Найхолоднішим було 7 грудня (мінус 9,5°С), найспекотнішим - 1 вересня, коли температура в тіні досягла +34,7°С.

Як зазначається, 11 місяців 2020 року мали суттєве перевищення середньомісячних температур щодо кліматичної норми, крім травня, який виявився холоднішим за кліматичну норму. Особливо відзначилися січень, лютий, березень, які мали найвищі відхилення від середніх багаторічних показників відповідно на 6,4°С, 6,7°С, 5,8°С.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні